TopMenu

Herinnering: nog 1 dag(en) tot de speciale dag Moederdag 2021 op zondag 9 mei 2021.

Kerstvakantie Belgie – Datums, Vakantie Tips en Andere Schoolvakanties

Kerstvakantie – Belgie Vlaanderen

Kerstvakantie Belgie - Datums, Vakantie Tips en Andere Schoolvakanties via www.feestdagen-belgie.be

 

Hoe wordt de start van de Kerstvakantie eigenlijk berekend?

Deze schoolvakantie begint in Belgie en Vlaanderen op de maandag van de week waarin Kerstdag valt en de vakantie duurt 2 weken.

Indien Kerstdag op een zaterdag of een zondag valt, dan start de Belgische Kerstvakantie op de maandag na Kerstdag.

 

De exacte datums van de Kerstvakanties per schooljaar

 

Schoolvakantie BelgiePeriode
Kerstvakantie 2022van
tot
Kerstvakantie 2021van
tot
Kerstvakantie 2020van
tot
Kerstvakantie van
tot
Kerstvakantie van
tot
Kerstvakantie van
tot
Kerstvakantie van
tot
Kerstvakantie 2015van
tot
Kerstvakantie 2014van
tot
Kerstvakantie 2013van
tot
Kerstvakantie 2012van
tot
Kerstvakantie 2011van
tot
Kerstvakantie 2010van
tot

 

Wil je er ook op uit trekken in de Kerstvakantie?

Snuister dan door deze interactieve reisgids met reisinspiratie en onvergetelijke vakantie ervaringen, vlakbij en ver weg.

Reisinspiratie gids openen

 

Herinnering: volg deze checklist om een zorgeloze vakantie voor te bereiden.

Een goede inpaklijst en een degelijke voorbereiding zijn de basis voor een zorgeloze vakantie. Bonus: gratis download.

Download de vakantie checklist

 

Kom es kijken op Facebook wie er van je vrienden op onze pagina rondhangt.

 

Aktueel Nieuws

Lees verder over reizen en schoolvakanties in deze recente artikelen van Nederlandstalige Belgische websites.

  • Inwoners en toeristen in Namen kunnen sinds vandaag met een gloednieuwe kabelbaan naar de Citadel. De eerste kabelbaan opende de deuren in 1957 en moest in 1997 sluiten. De Téléphérique de Namur begint aan het Maurice Servaisplein, gaat over de Samber en eindigt iets meer dan drie minuten later op de Esplanade bovenop de Citadel.
  • Het huis van de Verhulstjes in Sint-Tropez gezien, maar mag het voor jou wat budgetvriendelijker zijn? Dan ga je gewoon zélf op zoek naar een leuk vakantiehuis voor deze zomer. Onze reisexpert Johan Lambrechts vertelt waar je allemaal op moet letten als je er een wil huren en tipt zes accommodaties.
  • De Europese staats- en regeringsleiders maken op de top in Porto vorderingen in het dossier van het Europese coronacertificaat. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd aan VTM NIEUWS. Het certificaat moet ons deze zomer toelaten om weer vrij te reizen binnen Europa.
  • Alle hoop ten spijt: reizen zoals in de zomer van 2019 zit er ook dit jaar niet in. Volgens toerisme-expert Jan van der Borg (KU Leuven) hoeft dat geen probleem te zijn, vertelt hij in een interview in De Morgen. Hoe zal onze zomer er dan wel uitzien?
  • Een drankje aan een bar op een Grieks strand is vanaf zaterdag weer mogelijk. De Griekse regering heeft een versoepelingsplan gepresenteerd waarin voorlopig alleen beheerde stranden worden vrijgegeven. Touroperators verwachten echter pas in juli grote aantallen vakantiegangers, die erg belangrijk zijn voor de Griekse economie.
  • Het Waals-Brabantse Wellingtonmuseum heeft vandaag de Playmobil-versie van de Slag van Waterloo (1815) onthuld. Net deze week stond Frankrijk stil bij de 200ste verjaardag van het overlijden van Napoleon Bonaparte. De maquette van zeven bij vijf meter is de blikvanger van de tentoonstelling ‘L’Empire en Playmobil’ (Het Keizerrijk in Playmobil). De expo start zaterdag en loopt nog tot 5 september.
  • China laat dit jaar maar een beperkt aantal bergbeklimmers toe om de Chinese noordzijde van de Mount Everest te beklimmen. Als voorzorgsmaatregel in het kader van de coronapandemie kregen slechts 38 bergbeklimmers een Chinese vergunning voor het klimseizoen, zo melden de staatsmedia vandaag. Twee jaar geleden beklommen 362 mensen nog de noordkant van de hoogste berg ter wereld, van wie er 241 de 8.848 meter hoge top bereikten.
  • De Amerikaanse stad New York wil toeristen gaan vaccineren tegen het coronavirus. De autoriteiten gaan mobiele vaccinatielocaties op “iconische locaties” plaatsen, waar ze het Janssen-vaccin willen toedienen aan iedereen die een prik wil.

 

Referenties

 

Vind je dit ook een interessant artikel?

Je bent natuurlijk vrij om zelf jouw keuze te maken.

 

 

 

 

Download het document op deze pagina om een mooie afdruk te maken.