TopMenu

Herinnering: nog 11 dag(en) tot de feestdag Feest van de Arbeid 2024 op woensdag 1 mei 2024.

Ontdek de nieuwe attracties vd pretparken in Belgie voor seizoen 2013.

 

Ontdek de nieuwe attracties van de pretparken van Belgie voor het jaar 2013. via www.feestdagen-belgie.be

De pretparken van Belgie zijn weer open sinds begin april 2013 en de meeste parken hebben geinvesteerd in prachtige nieuwe attracties voor het seizoen 2013 om je nog meer leuke ervaringen te bieden.

Het zonnetje laat zich meer en meer zien in de lente en velen krijgen een onweerstaanbare drang naar buiten-de-deur activiteiten. De prachtige attractieparken zijn dan een veilige eerste keus. Tijdens het Paasweekend kwamen maar liefst 24.000 bezoekers naar Plopsaland De Panne.

Het voorjaar biedt nog voldoende momenten om erop uit te trekken, bijvoorbeeld tijdens het Pinksterweekend, de Hemelvaartvakantie, de Dag van de Arbeid op 1 mei en natuurlijk de weekendjes. Lees verder en ontdek de nieuwtjes van de bekendste parken van Belgie.

 

Overzicht.

 

Bellewaerde Park, Ieper.

Bellewaerde Park
Meenseweg 497
8902 Ieper Belgie
Tel: +32-57-468686

 

Bellewaerde Park is sinds jaar en dag een gevestigde waarde in toerisme en vrijetijdsbesteding. De unieke combinatie van natuur, dieren en attracties maakt een dagje uit voor jong en oud steeds weer onvergetelijk.

Bellewaerde pakt dit jaar uit met de Huracan, een nagelnieuwe familie coaster. Het coaster traject is een unieke ervaring en het loopt zowel indoor als outdoor met vele speciale effecten. Ontdek het zelf in deze video’s: 1. Huracan introductie. 2. Een test drive van de Huracan.

Je hebt in het hele park gratis Wi-Fi toegang dus een mooie HD foto of HD video maken van een prachtige ervaring en direct plaatsen op Facebook is nu mogelijk, en dat alles dus gratis!

Elk jaar worden er babydiertjes geboren in het park en dit jaar 2013 is dat niet anders; er worden girafjes en schildpadjes geboren. Volg de nieuwtjes over de zwangerschap en het opgroeien van de snoezelige babytjes op www.babybellewaerde.com.

Bellewaerde Park via www.feestdagen-belgie.be

 

Bobbejaanland, Kasterlee.

Bobbejaanland
Olensteenweg 45
2460 Kasterlee Belgie
Tel: +32-14-557811

 

Bobbejaanland zet in 2013 in op de pijlers van haar stichters, namelijk show en entertainment. Er zijn geen nieuwe mega attracties voorzien voor 2013 maar door de reputatie van de bestaande attracties verwacht men dezelfde bezoekersaantallen als vorig jaar. De 4D-bioscoop met Yogibear en de attractie Desperado City zijn afgebouwd. Er worden uiteraard nieuwe shows opgevoerd en nieuwe evenementen georganiseerd in 2013.

Bekijk dit overzicht van 53 jaar Bobbejaanland in beeld in geluid.

De inkom hal is opnieuw ingericht en de voormalige paardenshow in de grote arena van het cowboydorp is volledig vernieuwd tot de Spektakelshow waarbij de Western cowboys met paarden het opnemen tegen moderne tegenstanders zoals BMX crossers.

Bobbejaanland via www.feestdagen-belgie.be

 

Boudewijn Seapark, Brugge.

Boudewijn Seapark
Alfons de Baeckestraat 12
8200 Sint-Michiels (Brugge) Belgie
Tel: +32-50-383838

 

Het Seapark is en blijft bekend om zijn prachtige dolfijnenshow. Het seizoen 2013 heeft heel wat in petto, zoals de vernieuwde dolfijnenshow en de grappige zeeleeuwenshow, en vergeet zeker niet de 25 outdoor attracties voor de hele familie. Bekijk deze video voor een overzicht

Boudewijn Seapark via www.feestdagen-belgie.be

 

Mini-Europe Bruparck, Brussel.

Mini-Europe Bruparck
Eeuwfeestlaan 20
1020 Brussel Belgie
Tel: +32-2-4780550

 

Mini-Europa, nabij het Atomium, is een miniatuurpark met mini-versies van de belangrijkste monumenten in Europa. Het park opende in 1989.

Bekijk de video voor een overzicht

Tip: bezoek nog voor het einde van de zomer 2013 dit unieke pretpark want het sluit helaas zijn deuren op 31 augustus 2013 omdat het moet wijken voor het Brusselse NEO project, een soort van nieuw congres- en toerisme-centrum. Het pretpark zag vorig jaar 2012 nochtans hun omzet stijgen… UPDATE Juni2013: Mini-Europa blijft dan toch open tot einde seizoen 2016. :)

Mini-Europe Bruparck via www.feestdagen-belgie.be

 

Oceade Bruparck, Brussel.

Oceade Bruparck
Voetballaan 3
1020 Brussel Belgie
Tel: +32-2-4784320

 

Oceade, is een prachtig subtropisch zwembad vlakbij het Atomium. Laat je in het verkorte seizoen 2013 verrassen door de twee splinternieuwe glijbanen. De Barracuda glijbaan beschikt over de langste afdaling in Belgie.

Bekijk de video voor een overzicht

Tip: bezoek nog snel dit unieke zwemparadijs want het wordt definitief gesloten op 31 augustus 2013. Het gebied, met Mini-Europe en Oceade, moet namelijk wijken voor het Brusselse NEO project, een soort van nieuw congres- en toerisme-centrum UPDATE Juni 2013: Oceade blijft dan toch open tot einde seizoen 2016. :)

Oceade Bruparck via www.feestdagen-belgie.be

 

Plopsa Coo, Coo-Stavelot.

Plopsa Coo
Coo 4
4970 Coo-Stavelot Belgie
Tel: +32-80-684265

 

Het treintje dat door het Plopsa Coo Wildpark bommelt wordt dit jaar vervangen door een arsenaal van authentieke safari jeeps om jouw beleving van de wilde natuur met everzwijnen, damherten en steenschapen tijdens de rit van drie kwartier in het Wildpark nog intenser te maken.

De Vicky The Ride spinning coaster die werd geintroduceerd in 2011 blijft zeer populair. Je neemt plaats in een fraaie boot in Viking stijl en doet de tocht uit aan een hoge snelheid. Bekijk de video voor een impressie

De Autorijschool attractie is vernieuwd en heeft zijn eigen gebouw gekregen. Het hoofdthema is K3 .

Plopsa geeft altijd korting als je de pretpark tickets online bestelt. Klik hier voor meer info

Plopsa Coo via www.feestdagen-belgie.be

 

Plopsa Indoor Hasselt.

Plopsa Indoor Hasselt
Gouverneur Verwilghensingel 70
3500 Hasselt Belgie
Tel: +32-58-420202

 

Neem deel aan de gloednieuwe K3 Brandweermolen attractie en zorg ervoor dat je zo snel mogelijk de grote brand in de stad hebt geblust.

De Piratenbaan attractie staat sinds kort in het teken van Wickie de Viking (voorheen was dat Piet Piraat) en bij de durvers is de Wickie Coaster nog steeds populair. Deze coaster is her en der gedecoreerd rond het thema Vikings van Scandinavia.

Plopsa geeft altijd korting als je de pretpark tickets online bestelt. Klik hier voor meer info

Plopsa Indoor Hasselt via www.feestdagen-belgie.be

 

Plopsaland De Panne.

Plopsaland De Panne
De Pannelaan 68
8660 De Panne Belgie
Tel: +32-58-420202

 

De Panne is het grootste pretpark uit de groep van Plopsa parken in Belgie met meer dan 50 attracties. In bijna elk onderdeel van het park zijn er aanpassingen uitgevoerd. Het is aan jullie om dit alles te ontdekken want het zijn er teveel om hier allemaal op te sommen.

De parkfiguur Mega Toby zwerft sinds dit voorjaar rond in het park en dus kun jij met hem samen op de foto! Kaatje heeft eveneens haar eigen zone in het park.

Bekijk de video voor een overzicht van de Plopsaland De Panne attracties.

De nieuwe giga Wickie de Viking zone is nog volop in opbouw en ziet er veelbelovend uit.

Plopsa geeft altijd korting als je de pretpark tickets online bestelt. Klik hier voor meer info

Plopsaland De Panne via www.feestdagen-belgie.be

 

Walibi, Waver.

Walibi
Boulevard de l’Europe 100
1300 Waver Belgie
Tel: +32-10-421500

 

In een recent onderzoek haalt het pretpark Walibi de beste score van alle Belgische pretparken voor het criteria Adembenemende Sensaties en dat is met reden.

Het jaar 2013 zal het jaar worden van de legendarische terugkeer van de Sirocco rollercoaster en wel onder de nieuwe naam Turbine Achtbaan. Je wordt indoor gelanceerd aan 80km/uur en wordt dan outdoor 45 meter omhoog gekatapulteerd. Let wel dat op het moment van dit schrijven (april 2013) de Turbine nog net niet klaar was. Bekijk hier alvast de video van een testrit in de Turbine.

Laat je verrassen in alle dimensies in het Walibi Fanta Play House. Hint: niets is wat het lijkt en alles staat op zijn kop.

Verder hebben W.A.B en The SkunX hebben extra stunts en muziek voor je uitgewerkt in hun nieuwe muzikale openluchtshow.

Met de exclusieve gratis Walibi Connect armband kan je jouw ervaringen in real-time delen op de sociale media zoals Facebook. Doe een coole swipe aan de totems in de wachtrij van elke attractie en er wordt automatische een bericht geplaatst op jouw Facebook prikbord. Volg de Walibi Belgium Facebook pagina voor de laatste updates.

Het Aqualibi indoor subtropisch zwemparadijs van Walibi is nog steeds immens populair bij jong en oud. Laat je eens lekker gaan in het grote aanbod van prachtige jacuzzi’s, golfslagbad, glijbanen, en een veilige kinderzone.

Walibi via www.feestdagen-belgie.be

 

Handige landkaart met alle Belgische pretparken.

Deze kaart geeft je een geografisch inzicht in de locatie van de bekendste pretparken in Belgie. Zet een bookmark van deze kaart op je smartphone en je wordt automatisch de snelste route gegeven naar het pretpark van jouw keuze.

Handige landkaart met alle Belgische pretparken via www.feestdagen-belgie.be

 

Tip: boek een overnachting in de buurt van een pretpark.

Voor een bezoek aan een pretpark trek je makkelijk 2 dagen uit om zo met familie en vrienden de grote diversiteit aan attracties en shows te kunnen beleven. Boek er daarom een verblijf bij.

Sommige pretparken vermelden op hun website een suggestie lijst van verblijven in de buurt,
maar je kunt ook zelf het initiatief nemen en in de regio van het pretpark een prachtig vakantiehuisje of vakantievilla zoeken dat volledig overeenkomt met jouw voorkeuren.

Boek bijvoorbeeld een weekendje in een hotel aan de kust in Middelkerke en combineer deze weekendtrip met een bezoek van 1-2 dagen aan het pretpark Plopsaland De Panne.

Deze nieuwe interactieve landkaart in Google Maps, met 1500 vakantie hotels en vakantie villa’s in Belgie, helpt je om snel de juiste keuze te maken.

Kaart overnachting in de buurt van een pretpark via www.feestdagen-belgie.be

Vind je dit ook een interessant artikel?

 

 

 

 

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Download het document op deze pagina om een mooie afdruk te maken.