TopMenu

Herinnering: nog 3 dag(en) tot de feestdag Onze Lieve Heer Hemelvaart 2022 op donderdag 26 mei 2022.

Hemelvaartvakantie Belgie – Datum Berekening, Vakantie Tips en Andere Schoolvakanties

Hemelvaartvakantie – Belgie Vlaanderen

Hemelvaartvakantie Belgie - Datum Berekening en Recente Artikelen via www.feestdagen-belgie.be
 

Hoe wordt de start van de Hemelvaartvakantie berekend?

De Hemelvaartvakantie in Belgie en Vlaanderen spreidt zich uit over Hemelvaartsdag en de vrijdag nadien. De feestdag Hemelvaartsdag valt altijd op een donderdag en valt op de 39e dag na Hemelvaartzondag en eveneens 10 dagen voor Pinksteren. Op Hemelvaartsdag (in Kerkelijk Latijn: Ascensionis Domini) viert het Christendom dat Jezus Christus naar de hemel is opgestegen, en dit op de 40e dag van Zijn Opstanding.  

De exacte datums van de Hemelvaartvakanties ingedeeld per schooljaar

 
Schoolvakantie BelgiePeriode
Hemelvaartvakantie 2023van
tot
Hemelvaartvakantie 2022van
tot
Hemelvaartvakantie 2021van
tot
Hemelvaartvakantie 2020van
tot
Hemelvaartvakantie van
tot
Hemelvaartvakantie van
tot
Hemelvaartvakantie van
tot
Hemelvaartvakantie van
tot
Hemelvaartvakantie 2015van
tot
Hemelvaartvakantie 2014van
tot
Hemelvaartvakantie 2013van
tot
Hemelvaartvakantie 2012van
tot
Hemelvaartvakantie 2011van
tot
Hemelvaartvakantie 2010van
tot
 

Wil je er ook op uit trekken in de hemelvaartvakantie?

Snuister dan door deze interactieve reisgids met reisinspiratie en onvergetelijke vakantie ervaringen, vlakbij en ver weg.

Reisinspiratie gids openen

 

Herinnering: volg deze checklist om een zorgeloze vakantie voor te bereiden.

Een goede inpaklijst en een degelijke voorbereiding zijn de basis voor een zorgeloze vakantie. Bonus: gratis download.

Download de vakantie checklist

 

Kom es kijken op Facebook wie er van je vrienden op onze pagina rondhangt.

 

Aktueel Nieuws

Lees verder over reizen en schoolvakanties in deze recente artikelen van Nederlandstalige Belgische websites.
  • Japan gaat bij wijze van experiment kleine groepen toeristen via georganiseerde reizen weer toestaan in het land, nadat reizigers vanwege de coronapandemie eerder geweerd werden. In eerste instantie zullen toeristen uit de Verenigde Staten, Australië, Thailand en Singapore naar Japan mogen afreizen. Reizigers moeten wel een ziektekostenverzekering hebben en drie vaccinaties tegen het virus hebben gehad, aldus het Japanse bureau voor Toerisme.
  • Door de hoge temperaturen is de kans groot dat je deze week al wat zal bruinen, maar sommige mensen doen liever al op voorhand een kleurtje op onder de zonnebank. Is dat eigenlijk een goed idee, of net schadelijk voor je gezondheid? En hoe zit het met zelfbruiners? Wij vroegen het aan dermatoloog Thomas Maselis.
  • Maaltijden smaken anders op grote hoogte en de piepkleine galley (de keuken) is niet uitgerust voor grote gerechten. Maar vliegtuigvoedsel bepaalt voor een groot deel onze beleving van de vliegreis. Onze collega’s van AD.nl zetten zeven handige weetjes op een rij.
  • Vakbonden uit vijf landen dreigen in de zomer met een Europese staking als Ryanair niet instemt met “een echte sociale dialoog”. Dat hebben ze afgesproken tijdens een onderling overleg in Brussel. Naast België gaat het om Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje. “Sporadische of gecoördineerde acties zouden zowat overal in Europa kunnen plaatsvinden vanaf juni”, aldus Didier Lebbe, secretaris bij de Franstalige christelijke bediendebond CNE.
  • Deze zomer onbeperkt treinen door Duitsland, voor maar 9 euro per maand? Dat kan nu de Bondsdag en Bondsraad plannen daarvoor hebben goedgekeurd.
  • Het lijkt al een eeuwigheid geleden: de tijd dat je op de meeste vluchten nog gratis een stoel kon kiezen. Tegenwoordig betaal je bij bijna elke vliegtuigmaatschappij voor je plaats. Onze reisexpert Johan Lambrechts vertelt je hoe je de beste stoel eruit pikt, en daarbij vermijdt dat je te veel betaalt.
  • Na een onderbreking van meer dan twee jaar wegens de coronapandemie, zal Paaseiland vanaf 1 augustus opnieuw toeristen toelaten. Dat heeft het Chileense ministerie van Economie en Toerisme vandaag bekendgemaakt.
  • Het leven van Christine Remen en Hendrik Tytgat, een architectenkoppel uit Roeselare, nam een drastische wending in januari 2015. Tijdens hun reis in Canada werden ze halsoverkop verliefd op een ranch in de Chilcotin, een bergachtige regio in de westelijke provincie British Columbia. Twee weken later keerden ze terug naar België met de eigendomspapieren op zak. Wij bezochten hen in 2017 op de plek waaraan ze hun hart verloren.

 

Referenties

 

Vind je dit ook een interessant artikel?

Je bent natuurlijk vrij om zelf jouw keuze te maken.

 

     

Download het document op deze pagina om een mooie afdruk te maken.