TopMenu

Herinnering: nog 17 dag(en) tot de speciale dag Valentijn 2021 op zondag 14 februari 2021.

Hemelvaartvakantie Belgie – Datum Berekening, Vakantie Tips en Andere Schoolvakanties

Hemelvaartvakantie – Belgie Vlaanderen

Hemelvaartvakantie Belgie - Datum Berekening en Recente Artikelen via www.feestdagen-belgie.be

 

Hoe wordt de start van de Hemelvaartvakantie berekend?

De Hemelvaartvakantie in Belgie en Vlaanderen spreidt zich uit over Hemelvaartsdag en de vrijdag nadien. De feestdag Hemelvaartsdag valt altijd op een donderdag en valt op de 39e dag na Hemelvaartzondag en eveneens 10 dagen voor Pinksteren.

Op Hemelvaartsdag (in Kerkelijk Latijn: Ascensionis Domini) viert het Christendom dat Jezus Christus naar de hemel is opgestegen, en dit op de 40e dag van Zijn Opstanding.

 

De exacte datums van de Hemelvaartvakanties ingedeeld per schooljaar

 

Schoolvakantie BelgiePeriode
Hemelvaartvakantie 2021van
tot
Hemelvaartvakantie 2020van
tot
Hemelvaartvakantie van
tot
Hemelvaartvakantie van
tot
Hemelvaartvakantie van
tot
Hemelvaartvakantie van
tot
Hemelvaartvakantie 2015van
tot
Hemelvaartvakantie 2014van
tot
Hemelvaartvakantie 2013van
tot
Hemelvaartvakantie 2012van
tot
Hemelvaartvakantie 2011van
tot
Hemelvaartvakantie 2010van
tot

 

Wil je er ook op uit trekken in de hemelvaartvakantie?

Snuister dan door deze interactieve reisgids met reisinspiratie en onvergetelijke vakantie ervaringen, vlakbij en ver weg.

Reisinspiratie gids openen

 

Herinnering: volg deze checklist om een zorgeloze vakantie voor te bereiden.

Een goede inpaklijst en een degelijke voorbereiding zijn de basis voor een zorgeloze vakantie. Bonus: gratis download.

Download de vakantie checklist

 

Kom es kijken op Facebook wie er van je vrienden op onze pagina rondhangt.

 

Aktueel Nieuws

Lees verder over reizen en schoolvakanties in deze recente artikelen van Nederlandstalige Belgische websites.

  • Door de coronapandemie is het aantal toeristen in Oostenrijk het afgelopen jaar sterk gedaald. Voor het eerst in vijftig jaar telde het land minder dan 100 miljoen toeristische overnachtingen, blijkt uit voorlopige cijfers van de dienst statistiek.
  • Afgelopen vrijdag kondigde het Overlegcomité een reisverbod voor niet-essentiële reizen af. Dat verbod gaat vandaag in. Mag je nog naar het buitenland voor het werk? Hoe zit het dan met de verplichte quarantaine? En wat als je aan de grens woont? Lees hier wat het verbod precies inhoudt.
  • De Franse hotelgroep AccorInvest - bekend van hotelketens als Ibis, Novotel of Mercure - krijgt een lening gegarandeerd door de Franse staat, voor een half miljard euro. Dat heeft minister van Economie Bruno Le Maire dinsdag bekendgemaakt.
  • Een nieuwe studie toont hoe gevaarlijk vliegtuigreizen kunnen zijn voor de verspreiding van het coronavirus. Onderzoekers ontdekten dat 59 bevestigde gevallen die over bijna heel Ierland opdoken, terug te leiden waren naar een internationale vlucht van afgelopen zomer. Dertien van die bevestigde gevallen bleken passagiers geweest te zijn van de bewuste vlucht, waarop overigens maar 49 van de 283 zetels bezet waren.
  • Nu we tijdens de krokusvakantie geen plezierreizen mogen maken naar het buitenland, huren we massaal vakantiehuisjes in de Ardennen. Wie er nog eentje wil, zal héél snel moeten zijn. Maar ook voor de week voordien lopen de boekingen als een trein, terwijl dat in theorie helemaal geen vakantieweek is.
  • Enkele uren na onze debatvraag zijn we wat ingehaald door de actualitet. Zoals verwacht heeft het Overlegcomité beslist om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. Het reisverbod geldt van 27 januari tot 1 maart. Grensarbeiders en zakenreizen krijgen een uitzondering. In onze bijhorende poll - met zo'n 11.350 deelnemers - staat 74% van de deelnemers achter een reisverbod, 26% is tegen. In de reacties valt een zelfde teneur op.
  • Het Overlegcomité beslist zoals verwacht om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. De kappers krijgen dan weer hun gevraagde perspectief: zij zullen de deuren ten vroegste weer mogen openen vanaf 13 februari, op voorwaarde dat de cijfers tegen dan “goed genoeg zijn”. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vrijdagavond aangekondigd tijdens een persconferentie. Hier een overzicht van de genomen beslissingen.
  • Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verzet zich niet tegen een maatregel die onze premier Alexander De Croo (Open Vld) straks bij het Overlegcomité op tafel wil leggen: het tijdelijk verbieden van toeristische reizen. Tot nu zijn niet-essentiële buitenlandse reizen enkel sterk afgeraden, maar niet verboden. Wat denk jij? Is een algeheel verbod op plezierreizen noodzakelijk of blijft het huidige ontraden genoeg? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

 

Referenties

 

Vind je dit ook een interessant artikel?

Je bent natuurlijk vrij om zelf jouw keuze te maken.

 

 

 

 

Download het document op deze pagina om een mooie afdruk te maken.