TopMenu

Herinnering: het is vandaag de speciale dag Verjaardag ZM Koning Filip 2021.

Paasvakantie Belgie – Datums, Vakantie Tips en Andere Schoolvakanties

Paasvakantie – Belgie Vlaanderen

Paasvakantie Belgie - Datum Berekening en Recente Artikelen via www.feestdagen-belgie.be

 

Hoe wordt de start van de Paasvakantie eigenlijk berekend?

De Paasvakantie in Belgie en Vlaanderen vangt in de regel aan op de 1ste maandag van April en duurt 2 weken.

Opgelet:

  • Als de feestdag Pasen in de maand maart valt, dan vangt de Paasvakantie aan op de maandag na Pasen.
  • Als de feestdag Pasen na 15 april valt, vangt de Paasvakantie aan op de 2de maandag voor Pasen. In dat laatste geval wordt de schoolvakantie met één verlofdag verlengd, namelijk met de feestdag Paasmaandag.

De aanvang van de Paasvakantie verschilt van jaar tot jaar omdat het Christelijk Paasfeest wordt gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan van de lente en het tijdstip van die volle maan varieert telkens.

 

De exacte datums van de Paasvakanties ingedeeld per schooljaar

 

Schoolvakantie BelgiePeriode
Paasvakantie 2022van
tot
Paasvakantie 2021van
tot
Paasvakantie 2020van
tot
Paasvakantie van
tot
Paasvakantie van
tot
Paasvakantie van
tot
Paasvakantie van
tot
Paasvakantie 2015van
tot
Paasvakantie 2014van
tot
Paasvakantie 2013van
tot
Paasvakantie 2012van
tot
Paasvakantie 2011van
tot
Paasvakantie 2010van
tot

 

Wil je er ook op uit trekken in de paasvakantie?

Snuister dan door deze interactieve reisgids met reisinspiratie en onvergetelijke vakantie ervaringen, vlakbij en ver weg.

Reisinspiratie gids openen

 

Eindelijk lente! Dat is ook de tijd wanneer de meeste scholieren en studenten in België en Nederland twee weken Paasvakantie vieren. Het Christelijke feest is het grootste feest in het liturgische jaar en wordt dan ook op veel plekken en in veel families groots gevierd. Voor de kinderen is dit vaak een leuk weekend. Paashazen van chocolade, eieren zoeken en voorafgaand veel knutselwerk op school. Ook wie niet meer naar school gaat maar werkt is heeft normaal gesproken op Goede Vrijdag en Paasmaandag een vrije dag. Veel families maken hier optimaal gebruik van en gaan samen met de kinderen een lang weekend op vakantie. Meestal kan men dan al een paar uur van de eerste lentezon genieten en de eitjes buiten in de tuin verstoppen.

 

Herinnering: volg deze checklist om een zorgeloze vakantie voor te bereiden.

Een goede inpaklijst en een degelijke voorbereiding zijn de basis voor een zorgeloze vakantie. Bonus: gratis download.

Download de vakantie checklist

 

Kom es kijken op Facebook wie er van je vrienden op onze pagina rondhangt.

 

Aktueel Nieuws

Lees verder over reizen en schoolvakanties in deze recente artikelen van Nederlandstalige Belgische websites.

  • Griekenland wil af van de quarantaineplicht voor toeristen uit de Europese Unie. Zij moeten nu nog een week in zelfisolatie na aankomst. Die maatregel moet komende maandag al komen te vervallen, berichten Griekse media donderdag.
  • Nu er van een reisverbod geen sprake meer is, zijn de Belgische uitbaters van vakantieverblijven in de verschillende populaire toeristische landen klaar om opnieuw landgenoten met open armen te ontvangen. Maar bovenop de plaatselijke maatregelen die vaak een rem op de boekingen zetten, blijft hét grote struikelblok om te reizen toch de veelal verplichte quarantaine bij aankomst én thuiskomst. “Niemand neemt 1 of 2 weken vakantie, om erna nog eens 10 dagen verplicht thuis te zitten.”
  • TUI, Corondon, Sunweb en Brussels Airlines zijn naar de regering gestapt met een voorstel om "corridorreizen" te organiseren. Dat zegt woordvoerder Piet Demeyere van touroperator TUI. Reizigers zouden daarbij all-inreizen naar hotels in rode zones kunnen maken, zonder achteraf in quarantaine te moeten.
  • In Rome zijn zo'n duizend medewerkers van Alitalia op straat gekomen om aan de regering te vragen de noodlijdende luchtvaartmaatschappij te redden en om te protesteren tegen het "dictaat" van Brussel, dat volgens hen de redding vertraagt.
  • Sinds corona hebben Vlamingen de Ardennen herontdekt als uitstekende bestemming voor een tweede verblijf. In de meest geliefde dorpen maken ze zelfs tussen de 30 en 40% van de kopers uit. Naast de rust en de ruimte verklaren ook de lagere prijzen het succes. Maar wat krijg je voor je geld? Onze woonexpert Björn Cocquyt gaat in de vijf populairste gemeenten op zoek naar panden die je kunt kopen met een klein, een gemiddeld en een groot budget.
  • Er zijn nog altijd twee kandidaat-overnemers voor reisorganisator Neckermann. Het gaat om het Luxemburgse investeringsfonds Futura Capital Fund en het Antwerpse private equitybedrijf Cim Capital, zo bevestigt ACLVB-afgevaardigde Els De Coster. De biedingen verschillen amper van elkaar: beide overnemers zouden nagenoeg alle activa en het gros van het personeel willen overnemen. “Het gaat om evenwaardige biedingen, en dus zal uiteindelijk de rechtbank de knoop moeten doorhakken”, aldus De Coster.
  • De vaccinatieprogramma’s die nu zowat overal in Europa op dreef komen, zetten ook de deur naar een toeristische zomer opnieuw open. Maandag gaat in ons land naar verwachting het maandenlange verbod op niet-essentiële reizen op de schop. Dat verbod viel dan ook niet langer tegenover Europa te verantwoorden. Maar voor u meteen een vliegticket of vakantiehuisje boekt: waar kunnen we nu heen? Wat zijn de inreisvoorwaarden voor de populairste vakantielanden? Welke regels gelden ter plaatse? En wat bij terugkomst?
  • New York op slot? Niet voor jullie. Stadsgids Patrick van Rosendaal weet dat velen het reizen missen. En toegegeven: als stadsgids mist hij jullie ook. Daarom gaat hij tijdens de paasvakantie elke dag om 20 uur live. Vandaag heeft hij Peter Van de Veire mee als gast op een virtuele tour en ontdekken ze samen met jullie een van zijn favoriete buurten in New York: Central Park.

 

Referenties

 

Vind je dit ook een interessant artikel?

Je bent natuurlijk vrij om zelf jouw keuze te maken.

 

 

 

 

Download het document op deze pagina om een mooie afdruk te maken.