TopMenu

Herinnering: nog 4 dag(en) tot de feestdag Feestdag Federatie Wallonie-Brussel 2023 (Waalse overheidsdiensten) op woensdag 27 september 2023.

Paasvakantie Belgie – Datums, Vakantie Tips en Andere Schoolvakanties

Paasvakantie – Belgie Vlaanderen

Paasvakantie Belgie - Datum Berekening en Recente Artikelen via www.feestdagen-belgie.be
 

Hoe wordt de start van de Paasvakantie eigenlijk berekend?

De Paasvakantie in Belgie en Vlaanderen vangt in de regel aan op de 1ste maandag van April en duurt 2 weken. Opgelet:
  • Als de feestdag Pasen in de maand maart valt, dan vangt de Paasvakantie aan op de maandag na Pasen.
  • Als de feestdag Pasen na 15 april valt, vangt de Paasvakantie aan op de 2de maandag voor Pasen. In dat laatste geval wordt de schoolvakantie met één verlofdag verlengd, namelijk met de feestdag Paasmaandag.
De aanvang van de Paasvakantie verschilt van jaar tot jaar omdat het Christelijk Paasfeest wordt gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan van de lente en het tijdstip van die volle maan varieert telkens.  

De exacte datums van de Paasvakanties ingedeeld per schooljaar

 
Schoolvakantie BelgiePeriode
Paasvakantie 2024van
tot
Paasvakantie 2023van
tot
Paasvakantie 2022van
tot
Paasvakantie 2021van
tot
Paasvakantie 2020van
tot
Paasvakantie 2019van
tot
Paasvakantie 2018van
tot
Paasvakantie 2017van
tot
Paasvakantie van
tot
Paasvakantie 2015van
tot
Paasvakantie 2014van
tot
Paasvakantie 2013van
tot
Paasvakantie 2012van
tot
Paasvakantie 2011van
tot
Paasvakantie 2010van
tot
 

Wil je er ook op uit trekken in de paasvakantie?

Snuister dan door deze interactieve reisgids met reisinspiratie en onvergetelijke vakantie ervaringen, vlakbij en ver weg.

Reisinspiratie gids openen   Eindelijk lente! Dat is ook de tijd wanneer de meeste scholieren en studenten in België en Nederland twee weken Paasvakantie vieren. Het Christelijke feest is het grootste feest in het liturgische jaar en wordt dan ook op veel plekken en in veel families groots gevierd. Voor de kinderen is dit vaak een leuk weekend. Paashazen van chocolade, eieren zoeken en voorafgaand veel knutselwerk op school. Ook wie niet meer naar school gaat maar werkt is heeft normaal gesproken op Goede Vrijdag en Paasmaandag een vrije dag. Veel families maken hier optimaal gebruik van en gaan samen met de kinderen een lang weekend op vakantie. Meestal kan men dan al een paar uur van de eerste lentezon genieten en de eitjes buiten in de tuin verstoppen.

 

Herinnering: volg deze checklist om een zorgeloze vakantie voor te bereiden.

Een goede inpaklijst en een degelijke voorbereiding zijn de basis voor een zorgeloze vakantie. Bonus: gratis download.

Download de vakantie checklist

 

Kom es kijken op Facebook wie er van je vrienden op onze pagina rondhangt.

 

Aktueel Nieuws

Lees verder over reizen en schoolvakanties.
  • Binnen enkele maanden begint het winterseizoen, maar skiërs zullen niet meer terechtkunnen in La Sambuy in de Franse Haute-Savoie. De gemeenteraad heeft besloten om het skioord definitief te sluiten wegens een gebrek aan sneeuw.
  • De zomervakantie is nog maar net voorbij, maar misschien ben je al op zoek naar een volgende vakantie in het buitenland? ‘Overtoerisme’ is steeds vaker een probleem bij populaire bestemmingen en daarom zullen deze vijf trekpleisters binnenkort een toeristenbelasting heffen als je hen bezoekt.
  • Bij bosbranden op Sicilië zijn vrijdag twee mensen om het leven gekomen. Dat hebben de civiele bescherming en Italiaanse media gemeld. Een hotel met 700 toeristen moest enkele uren geëvacueerd worden.
  • Zou jij in zee stappen om een forse aangespoelde haai te helpen? Josh Fey twijfelde afgelopen donderdag niet en probeerde de langvinmakreelhaai samen met drie andere mannen weer in zee te slepen. Josh’ partner Tina filmde hoe de haai zich niet zomaar liet redden.
  • De kenmerkende Britse pubcultuur, erg geliefd bij locals en toeristen, heeft het moeilijk. In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er gemiddeld meer dan twee pubs per dag verdwenen in Engeland en Wales, zo blijkt uit een onderzoek van vastgoedadviseur Altus Group. Volgens de onderzoekers gaat het niet goed met Britse pubs, omdat ze nog steeds last hebben van sluitingen tijdens de coronapandemie. Ook personeelstekorten, stijgende kosten en veranderd consumentengedrag maken het pubs lastig.
  • Directie en vakbonden bij Ryanair hebben een wapenstilstand van twee maanden afgesproken. Er komen in die periode geen nieuwe stakingsacties, een federaal bemiddelaar zal het sociaal overleg bijwonen. Dat meldt de christelijke vakbond.
  • Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij Brussels South Charleroi Airport (BSCA) heeft een stakings- en actieaanzegging ingediend voor een periode van vijftien dagen. Dat bevestigt secretaris van de christelijke bediendebond CNE Yves Lambot woensdag nadat de Franstalige nieuwswebsite ‘L-Post’ dinsdag het nieuws naar buiten had gebracht. Bonden en directie zijn in conflict over een “koopkrachtpremie” van 750 euro. De bonden consulteren deze week hun achterban. De directie zegt akte te nemen van de stakingsaanzegging.
  • De herfstvakantie belooft een toeristische voltreffer te worden op de zonbestemmingen, zo weten de touroperatoren. Samen met de verandering van het klimaat breidt ook het zomerseizoen voor onze vakantie uit. Wegens de grote vraag vanuit heel Europa heeft TUI haar zomeraanbod voor onder meer Griekenland nu zelfs voor het eerst uitgebreid tot midden november. Minder tropisch van temperatuur en de goedkoopste periode van het seizoen: “Ook voor andere bestemmingen volgen in de toekomst zonder twijfel nog verlengingen.”

 

Referenties

 

Vind je dit ook een interessant artikel?

Je bent natuurlijk vrij om zelf jouw keuze te maken.

 

     

Download het document op deze pagina om een mooie afdruk te maken.