TopMenu

Herinnering: nog 13 dag(en) tot de schoolvakantie Zomervakantie 2024 op maandag 1 juli 2024.

Zomervakantie Belgie – Datums, Vakantie Tips en Andere Schoolvakanties

Zomervakantie – Belgie Vlaanderen

Zomervakantie Belgie - Datum Berekening en Recente Artikelen via www.feestdagen-belgie.be
 

Hoe wordt de start van de Zomervakantie berekend?

De Zomervakantie in Belgie en Vlaanderen spreidt zich uit over de maanden juli en augustus. Vraag: als je een nog mooiere afbeelding / spannende vakantiefoto hebt voor het foto in het vakje rechts, bezorg het ons dan zodat we het kunnen delen met de andere bezoekers.  

De exacte datums van de Zomervakanties ingedeeld per schooljaar

 
Schoolvakantie BelgiePeriode
Zomervakantie 2024van
tot
Zomervakantie 2023van
tot
Zomervakantie 2022van
tot
Zomervakantie 2021van
tot
Zomervakantie 2020van
tot
Zomervakantie 2019van
tot
Zomervakantie 2018van
tot
Zomervakantie 2017van
tot
Zomervakantie van
tot
Zomervakantie 2015van
tot
Zomervakantie 2014van
tot
Zomervakantie 2013van
tot
Zomervakantie 2012van
tot
Zomervakantie 2011van
tot
Zomervakantie 2010van
tot
 

Wil je er ook op uit trekken in de zomervakantie?

Snuister dan door deze interactieve reisgids met reisinspiratie en onvergetelijke vakantie ervaringen, vlakbij en ver weg.

Reisinspiratie gids openen

 

Herinnering: volg deze checklist om een zorgeloze vakantie voor te bereiden.

Een goede inpaklijst en een degelijke voorbereiding zijn de basis voor een zorgeloze vakantie. Bonus: gratis download.

Download de vakantie checklist

 

Kom es kijken op Facebook wie er van je vrienden op onze pagina rondhangt.

 

Aktueel Nieuws

Lees verder over reizen en schoolvakanties.
  • De zomervakantie staat voor de deur. Voor veel Vlamingen start die eind juni al, maar er zijn ook heel wat mensen nog op zoek naar een leuke bestemming. Om jou daarbij te helpen, bundelen wij de adviezen van HLN-reisexpert Johan Lambrechts. Wil je tijd besparen op de luchthaven, minder betalen voor excursies of de parkeermeter, of zoek je nog inspiratie voor deze zomer? Je leest het hier.
  • Wie deze zomer vanaf Brussels Airport vertrekt, kijkt vooraf beter even zijn bagage na. Zeker als je met een plastic wikkel rond je valies of rugzak reist, of een spanriem aan je valies bevestigt. Om te vermijden dat bagagestukken voor problemen zorgen op de bagagebanden, zijn ze aan de check-in een stuk strenger geworden.
  • Een smartphone en mobiel surfen zijn tegenwoordig een must wanneer je op reis gaat. Geen mobiele data meer hebben of – erger nog – je smartphone verliezen, is een kleine ramp. Van je gsm die in het water valt tot jij die vergeet dat je alleen wifi mag gebruiken: wat doe je als het fout loopt met je telecom op reis? Independer.be biedt advies.
  • De federale politie schrijft elk jaar zo’n 2.000 boetes uit voor automobilisten die hardnekkig op de middelste rijstrook van de baan blijven rijden. Sinds 1 juli 2019 wordt middenvakrijden dan ook beschouwd als een overtreding van de tweede graad. Te lang links rijden kan je zowel hier als in het buitenland een boete opleveren. Hoeveel? En wanneer is lang ook strafbaar lang? We vragen het aan Sofie Lenaerts, politie-inspecteur en presentatrice van het verkeersprogramma ‘Kijk Uit’.
  • Enkele Schotse voetbalfans die toch 2.000 pond (2.365 euro) bij Booking.com hadden neergeteld voor hun accommodaties voor het EK, zijn in Duitsland in een soort “horrorfilm” beland. Op videobeelden die de 28-jarige Rory Bradley op sociale media heeft gedeeld, is te zien hoe de vier Schotse supporters in één of andere verlaten medische instelling de nacht moesten doorbrengen.
  • Er zijn opnieuw rechtstreekse vluchten tussen België en de Chinese metropool Shanghai. Op Brussels Airport werd vandaag de eerste vlucht van de Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines uit Shanghai verwelkomd, na een onderbreking van meer dan vier jaar. Er zijn nu dagelijks twee directe vluchten in elke richting tussen België en verschillende Chinese steden, en daar komen er binnenkort nog bij.
  • Bij Corendon spreken ze van een verdubbeling, bij TUI van een stijging met 78 procent. Wat blijkt: we wachten juli en augustus niet af en trekken ook al in juni op reis. ‘Zonzekere’ bestemmingen zijn razend populair, maar waarom zou je dat niet meteen combineren met een romantische citytrip? Dat moet bovendien niet veel kosten: HLN Shop zoomt in op drie Europese bestemmingen waar tortelduifjes helemaal in hun element zijn én waar de zon momenteel al een pak steviger schijnt dan bij ons.
  • De makelaars aan de Belgische kust lopen er met dit kwakkelweer niet vrolijk bij, maar hun Spaanse collega’s doen uitstekende zaken. “Wie nu koopt, zit met wat geluk een week later al met een sangria op zijn terras”, zegt vastgoedexpert Bjorn Cocquyt. Hij tipt in elke populaire regio instapklare huizen en flats van 200.000 tot 3,25 miljoen euro, maar waarschuwt ook voor valkuilen. “Schulden blijven aan een woning kleven en worden dus jouw verantwoordelijkheid. Zó speel je op veilig.”

 

Referenties

 

Vind je dit ook een interessant artikel?

 

     

Download het document op deze pagina om een mooie afdruk te maken.