TopMenu

Herinnering: nog 40 dag(en) tot de feestdag Feestdag Federatie Wallonie-Brussel (Waalse overheidsdiensten) op vrijdag 27 september 2019.

Bereken nu je BMI voordat de feestdagen echt beginnen.

 

Bereken nu je BMI voordat de feestdagen echt beginnen via www.feestdagen-belgie.be

De feestdagen komen eraan en je wil er natuurlijk goed blijven uitzien, voor & tijdens & liefst ook na de feesten.

De eindejaarsperiode blijft bij vele mensen helaas aan de heupen hangen, en raken de extra kilootjes nadien nooit meer kwijt.

Hierna volgen een aantal tips om die situatie door te komen.

Tip 1: BMI Berekenen met deze BMI Calculator (zowel kinderen/jongeren als volwassenen).

Een eerste eenvoudige aktie die je nu reeds kan ondernemen is het berekenen van je BMI zodat je weet waar je aan toe bent qua lichaamsgewicht.

De BMI waarde is een indicatie voor je gezondheidstoestand qua gewicht en vetweefsel en geeft aan of je al dan niet te zwaar of te licht bent.

Gebruik deze BMI Calculator opnieuw na de eindejaarsperiode en evalueer je situatie. Schrijf je in op de nieuwsbrief (zie rechterkolom) en je krijgt na de eindejaarsperiode een herinnering om je BMI opnieuw te evalueren.

Berekenen BMI jongeren volwassenen via www.feestdagen-belgie.be

Tip 2: Begin Vandaag.

Het is verstandig om vandaag al te starten met een matig dieet voor de feestjes rond eindejaar. Je hebt namelijk dan nog ongeveer 4 weken voor de feestelijkheden beginnen. Je dient jezelf dus voldoende tijd geven om strakker te worden; 1 kilootje per week is een goed streefdoel.

Tip 3: Vermijd een verkeerd crashdieet.

Als je veel later en dus dichter bij de feestdagen begint met een crashdieet dan dien je op te letten om zeker meer dan 1200 calorie├źn per dag op te nemen. Minder heeft dus een averechts jojo-effect. Het verlaagt je metabolisme, waardoor je in de toekomst net sneller verdikt. Een verkeerd crashdieet verzwakt eveneens je immuunsysteem en dit is in de winterperiode te vermijden.

Tip 4: Regelmatig sporten.

Brand de vetrand weg door regelmatig te sporten. Je verbrandt meer energie bij intensievere vormen van sporten dus ga bijvoorbeeld bij voorkeur lopen in plaats van fietsen of wandelen.

Zet je loop- of stapschoenen nu al klaar voor de eindejaarsperiode en plan liefst elke dag een stevig uitje.

Tip 5: Pas de feestmenu’s aan.

Een feestelijk menu mag zeker wat meer zijn maar vermijd dat het giga caloriebommen worden. Als je zelf de menu van de feestdis samenstelt, of de persoon kan beinvloeden die de menu’s samenstelt, dan kan je hiermee rekening houden, toch?

Tip 6: Het geheim van een gezond gewicht?

  1. Een gezonde en gebalanceerde voeding.
  2. Elke dag minstens een uur bewegen.
  3. Drie maaltijden per dag. En bewaar de tussendoortjes voor na het sporten.

 

Wat is de BMI?

De Body Mass Index (BMI) is een getal dat je kunt berekenen en dat aangeeft of je het juiste lichaamsgewicht hebt.

De BMI, ook wel Quetelet-index genoemd, is een kwotering die de verhouding tussen de lichaamslengte en lichaamsgewicht van een persoon aangeeft. Door rekening te houden met de lengte is de BMI een nauwkeuriger maat van de relatieve massa lichaamsvet dan enkel het lichaamsgewicht op zich.

De BMI wordt regelmatig gebruikt om een indicatie te krijgen of er sprake is van ondergewicht of overgewicht. De BMI waarde is dus een indicatie voor je gezondheidstoestand en zegt daarmee of je medisch gezien al dan niet te licht of te zwaar bent.

De BMI formule.

De BMI waarde (in kilogram per vierkante meter) is gelijk aan het lichaamsgewicht (in kg) gedeeld door de lichaamslengte (in meter) in het kwadraat.

De BMI berekenen voor volwassenen.

De BMI waarde voor volwassenen is onafhankelijk van geslacht en leeftijd.

Een BMI waarde van minder dan 18.5 wordt gekwalificeerd als ondergewicht. Vanaf een BMI waarde van 25 wordt van licht overgewicht gesproken. Een BMI waarde van 30+ geeft ernstig overgewicht aan. Een BMI waarde van 40 wordt gekwalificeerd als ziekelijk overgewicht of morbide obesitas. Vanaf een BMI waarde van 50 wordt van super obesitas gesproken. Referentie: Wikipedia – Body Mass Index

De BMI berekenen voor kinderen / jongeren 6-16 jaar.

Voor jongeren zijn de grenswaarden voor de BMI kwalificaties variabel, in vergelijking met de regel voor volwassenen.

De BMI waarde voor kinderen / jongeren van 6-16 jaar is afhankelijk van leeftijd en geslacht omdat tijdens de groeifase de hoeveelheid vetweefsel namelijk verandert, en bovendien hebben meisjes gemiddeld een significant hogere BMI dan jongens. Referentie: Wikipedia – Body Mass Index (hoofdstuk BMI Voor Kinderen)

Je kan deze grenswaarden zelf zien veranderen in de BMI Calculator. De grootte van de gekleurde vakjes onder de BMI Waarde zal telkens anders zijn voor een leeftijd van 6 – 16 jaar. Vanaf 17 jaar blijven ze gelijk.

 

Wat is er uniek aan deze BMI Calculator?

  1. De BMI Calculator wordt aangeboden als een gratis Facebook Toepassing. Je hoeft Facebook dus niet meer te verlaten om je BMI snel en gratis te berekenen.
  2. Het berekent de juiste BMI voor zowel kinderen / jongeren (6 – 16 jaar) als voor volwassenen (17+ jaar) terwijl andere BMI Calculators enkel de juiste BMI kunnen berekenen voor volwassenen (17+ jaar).
  3. Je kan, na je expliciete toestemming, je huidige BMI publiceren op je Facebook Prikbord.
    > Tip: je kan je vrienden een hak zetten door andere waarden te kiezen voor je gewicht en lengte…
  4. Deze BMI Calculator draait probleemloos op alle platformen, dus ook bijvoorbeeld op een Apple iPad of een Android Tablet.

 

Bereken regelmatig je BMI.

De BMI waarde is een indicatie voor je gezondheidstoestand qua gewicht en vetweefsel en geeft aan of je al dan niet te zwaar of te licht bent.

Houd daarom regelmatig je BMI in het oog. Om dat gemakkelijker te maken kan je via deze Facebook Toepassing gratis en snel je BMI (Body Mass Index) berekenen en krijg je bovendien tekst en uitleg en enkele tips mee over je BMI kwalificatie. Doe snel de test!

Berekenen BMI jongeren volwassenen via www.feestdagen-belgie.be

 

Literatuur

 

Referenties

 

Reageren?

 

Gerelateerde Pagina’s

 

 

, , , , , , , , , , , ,

Download het document op deze pagina om een mooie afdruk te maken.