TopMenu

Herinnering: nog 23 dag(en) tot de feestdag Onze Lieve Vrouw Hemelvaart 2024 (Moederdag regio Antwerpen) op donderdag 15 augustus 2024.

Microsoft Windows 8: Feestdagen Belgie toevoegen (en schoolvakanties).

Microsoft Windows 8 (Agenda app): Feestdagen Belgie toevoegen (en schoolvakanties).

Het is nu mogelijk om jouw eigen Windows 8 Agenda app gratis uit te breiden met de exacte datums van alle Belgische wettelijke feestdagen en schoolvakanties van Belgie.

Deze pagina heeft betrekking op de Agenda app die je gebruikt in Windows 8 op je desktop of laptop om je kalender te beheren.

Volg deze instructies om de datums toe te voegen.

 

Dit is een experimentele configuratie. De standaard integratie van Windows 8 en Google Agenda werkt niet meer out-of-the-box sinds midden 2013 door een dispuut tussen de bedrijven Microsoft en Google :(

Alternatief: je kan er ook voor kiezen om enkel de diensten van Google Gmail en Google Agenda te gebruiken in plaats van de Agenda app en de Mail app van Windows 8. Het grote voordeel is dat je je agenda op alle gangbare platformen kan gebruiken: desktop, laptop, tablet en smartphone. Deze eenvoudige procedure wordt elders beschreven op deze webstek.

 

Vereisten.

 

Instructies.

  1. Klik hier om de datums toe te voegen aan jouw Microsoft Live online account.
    (meld je aan in de Microsoft Live Agenda met dezelfde Microsoft account die je gebruikt om je aan te melden in Windows 8).
  2. Een speciaal scherm van Windows Live Agenda wordt geopend in je internet browser. De velden “URL van de agenda” en “Naam van de agenda” zijn reeds ingevuld.
  3. Klik op de knop “Abonneren” om de agenda toe te voegen.
  4. Start de “Agenda app” in Windows 8.
  5. Klaar! De nieuwe agenda “Belgie Feestdagen…” werd toegevoegd.
  6. Ga in jouw Agenda app naar een maand met feestdagen of schoolvakanties en je zal zien dat de juiste dagen zijn ingevuld. Klik op een feestdag of schoolvakantie voor meer informatie.

 

Tips & Tricks.

Vind je dit ook een interessant artikel?

 

 

 

 

Download het document op deze pagina om een mooie afdruk te maken.